بازدید رئیس واعضای شورای شهر از کلکسیون هاو نهالستان پژوهشکده پسته رفسنجان
در راستای سلسله بازدیدهای هفتگی رئیس واعضای شورای اسلامی شهر رفسنجان از کلکسیون هاو نهالستان پژوهشکده پسته رفسنجان بازدید کردند. به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر رفسنجان سیدحسین رحیمی رئیس شورای شهر به همراه اعضای شورا ؛ شهردار و…
- ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
در راستای سلسله بازدیدهای هفتگی رئیس واعضای شورای اسلامی شهر رفسنجان از کلکسیون هاو نهالستان پژوهشکده پسته رفسنجان بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر رفسنجان سیدحسین رحیمی رئیس شورای شهر به همراه اعضای شورا ؛ شهردار و رئیس مرکز تحقیقات پسته و جمعی از کارشناسان و مهندسین از کلکسیون هاو نهالستان پژوهشکده پسته رفسنجان بازدید نمودند.
در حاشیه بازدید ؛ رئیس مرکز تحقیقات پسته رفسنجان به بیان توضیحات مختصری از ارقام پسته پرداخت وعنوان کرد : ۴۵ رقم از پسته در این مجموعه وجود دارد که یکی از مهمترین ارقام پسته، پسته معروف به پوست پیازی یا بیاضی از ارقام پستهای است که به دلیل تحمل بالای هوای سرد زمان برداشت آن اوایل دیماه انجام میشود
دکتر علی اسماعیل پور بیان کرد: با وجود ریزش برگها و سرمای پاییز و زمستان، میوههای این رقم به رشد خود ادامه داده و میرسند.
وی خاطرنشان کرد: این رقم دیررس به دلیل ماندگاری طولانی و رنگ زیبا برای بازار تازهخوری در دنیا کمنظیر بوده که بیانگر ژرمپلاسم غنی پسته ایران است.این پسته درصد پوکی بسیار بالایی دارد و در سطح زیر کشت کمی تولید میشود.
در ادامه رئیس واعضای شورای اسلامی شهر رفسنجان ضمن نشست هم اندیشی از واحدهای مختلف مرکز تحقیقات پسته بازدید نمودند.
رئیس شورای اسلامی شهر رفسنجان ضمن تقدیر وتشکر از مسئولین ودست اندرکاران کلکسیون ها و نهالستان مرکز تحقیقات پسته عنوان کرد: مطلبی که جای بسی تامل است این است که چرا تا کنون در جهت معرفی این مجموعه که هم جنبه علمی وهم جنبه گردشگری دارد اقدامات لازم صورت نگرفته است مجموعه ای که کاربردها وکارکردهای آن می تواند به عنوان یک جاذبه علمی وگردشگری شهررفسنجان معرفی شود در طرح شهرداری برای ایجاد فرهنگسرای گردشگری برای شهر رفسنجان امثال این جاذبه های ناشناخته شهر رفسنجان شناسایی ومعرفی خواهند شد.
سیدحسین رحیمی بیان کرد:این مرکز با ۴۵ نوع رقم پسته اصلاح شده خود به تنهایی یک مجموعه تک ومنحصر به فرد جدا از بحث علمی از جنبه گردشگری همسطح خانه حاج اقا علی در رفسنجان است اما متأسفانه کمتر کسی حتی خود شهروندان رفسنجان اطلاعی از این مجموعه ندارند.
وی افزود:این مجموعه می تواند یک جاذبه علمی وگردشگری برای توریست ها وگردشگرانی باشدکه به رفسنجان می آیند ومورد بازدید قرارگیرد.
وی افزود: هرزمان شهر رفسنجان به مشکل پسته برخورد می کند همه بخش های آن متاثر میشوند حتی شهرداری هم تحت تاثیر خواهد بود مثلا کمتر کسی دنبال اخذ پروانه ؛ ساخت وساز و…. می آیددر همین راستا با رشد این قسمت تمام بخش ها تحت تاثیر آن رشد خواهند کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر رفسنجان مطرح کرد: مرکز تحقیقات پسته و مزرعه مذکور واقعا می تواند حلقه مفقودی در شهر راتکمیل کند واین بازدید برای اعضای شورای اسلامی شهر بسیار جالب بود و در بحث های مختلف ترویج ویژه در شهرداری و شورای ششم مردمی حداکثر همکاری وهمیاری را خواهیم داشت .
وی در پایان گفت :به هرحال شهر رفسنجان تک محصولی است و اقتصاد شهر مابرمبنای پسته است هرچه برای ارتقا وبحث پسته بتوانیم کمک خواهیم کرد که باعث کمک بسیاری به آحاد مردم خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات پسته رفسنجان در نشست هم اندیشی با اشاره به وضعیت پسته و کشاورزی در شهرستان و به تبع آن در استان و سایر شهرهای پستهخیز بیان کرد: شغل ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم رفسنجان کشاورزی است و عمده مردم این شهرستان از قبل کشاورزی ارتزاق میکنند.
دکتر علی اسماعیلپور بیان داشت: از سال ۷۲ مرکز تحقیقات پسته کشور به عنوان یک مؤسسه ملی در رفسنجان شکل گرفت چراکه سطح زیر کشت پسته در رفسنجان بیشتر از سایر نقاط کشور است و این مرکز که امروز به نام پژوهشکده پسته نامگذاری شده کار تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: در بحث کنترل آفات، پسیل از بیشترین آفاتی است که پسته را شامل میشود و برای مسائل و مشکلات این آفت و سایر آفات و بیماریها تحقیقاتی صورت گرفته است.
وی با بیان این مطلب که تغییرات اقلیمی موضوع دیگری است که روی پسته اثر گذاشته است، افزود: یکی از دلایل طغیان آفات تغییرات اقلیمی است.کشت محصول پسته در ۲۷ استان کشور توسعه یافته حتی استانهای غربی هم به کشت این محصول روی آوردند.
وی کشتهای فراسرزمینی و صادرات پسته به صورت خام را یادآور شد و گفت: میتوانیم از میوه، چوب، گل و… سایر متعلقات پسته ارزش افزوده ایجاد کرده و درآمد کسب کنیم و رو به صنایع تبدیلی پسته بیاوریم اما تاجران و کشاورزان ما پسته را بیشتر به صورت خام عرضه میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات پسته رفسنجان سمپاشی در دنیا آخرین حربه است، امروز مبارزه تلفیقی توصیه میشود و ما عادت کردیم برای کوچکترین آفت سمپاشی کنیم.
وی با اشاره به آفتکشهای طبیعی از جمله کفشدوزک ؛ بالتوری به این موضوع اشاره کرد که متأسفانه با سمپاشی، این دشمن طبیعی از بین میرود. مشکل عمده سال جاری کم محصولی یا به اصطلاح کمباری درخت است اما در همین شرایط کم بار هم میتوانستیم محصول خوبی داشته باشیم که به دلیل تغییرات اقلیمی از کمبود سرما در زمستان و افزایش دما در اسفندماه و گرمای فروردین با کم محصولی مواجه شدیم.
وی از تولید محصولات جانبی پسته نظیر کره پسته، شیر پسته، شکلات پسته و حلوای پسته یاد کرد و گفت: شیر پسته محصولی است که بدون هیچ ماده افزودنی تولید میشود و در بین مصرف کنندگان جا افتاده است. از پوست استخوانی پسته نوعی زغال فعال تولید میشود که در صنایع غذایی و نیز تصفیه آب مورد استفاده قرار میگیرد.
تصویب خرید ۲۰ دستگاه اتوبوس در جلسه علنی شورای شهر رفسنجان
پیام تبریک